HTML

Jégre vitt tétek

petrov144 2010.11.23. 20:25

A merész tippmixelő sokszor már pénteken elcsúszik a csalinak berakott hokis tippeken. Valahogy esetlegesnek tűnnek a meccsek, vagy bejön, vagy nem, a fifty-fifty még ezekben az ínséges időkben is kevés az üdvösséghez. Nézzünk szét, mik az esélyek, ha hokimeccsre fogadunk. Célszerű bajnokesélyesre és/vagy kiesőjelölt ellen fogadni, még igy is megesik, hogy pofára esünkénkodnak velünk a csapatok.

Osztrák liga

A bajnokság elit csapata a Salzburg, az utóbbi 10 évben 9-szer bajnoki döntőt játszhattak, tavaly is behúzták Österreichischer Meister titulust. Most nagy szégyenben vannak, mert az ősi rivális Klagenfurt (KAC) megelőzi őket a tabellán.

Ez a két csapat uralja 10 éve a ligát, ők a bajnokság Fotex Veszprémje és Pick Szegedje, Barca-Real-ja, Rangers-Celtic-e, Xfactor-Megasztárja.

A KAC jó formában dübörög az első helyen, 3 zakó csúszott be eddig, de idegenben előfordulnak meglepő eredmények, ráadásul szoros meccseket szoktak játszani, és megesik, hogy hosszabbításba torkollik a dolog (4 meccsen), ami nem valami jól fizet, ha épp nem x-re tettünk. Azért a hazai győzelem sanszos.

A Salzburg kifejezetten meglepő cumikat szedett be az ósz folyamán. Kikaptak a Fehérvártól is, (minden tiszeletünk a Voláné, de ők bevallottan tanulni jöttek az osztrák ligába...) mélypontként a Vienna Capitals 7-1-el görbítette el a szájukat. 21 forduló után 7 vereség, ebből 6 idegenben.

Még mindig jobb, mint a Linz, tavaly döntőt játszhattak, most tökutolsók, csak bravúrgyőzelmekre futja néha, hogy szívassanak minket megmutassák, nem felejtettek el hokizni. (Linz - KAC 4-1)

A hivatalos oldal:

http://www.eishockey.at/erste-bank-ehl/tabelle-grunddurchgang/

Valami perverz ok miatt a tabellán rövidítésekkel szerepelnek a csapatok, így aki nem vágja, hogy az Alba Volán bizony az AVS név alatt rejlik, bajban lehet, nekik segíthet egy másik oldal. (It már a SAPA Fehervar AV19 néven szerepelnek, így azért mindjárt más..)

http://sport.orf.at/stories/2003783/

Utolsó fordulóban játszották

KAC - Salzburg 4-3

Jesenice - Linz 1-3

Fehérvár - Villach 5-3

Német bajnokság

Aki hallott már a német hokiról, ismeri az Eisbaren Berlin nevet. 6 év alatt 4 bajnoki cím, most is az esélyesek között vannak, de jelenleg csak 4. platze... A tavalyi bajnok a Hannover, most is ők vezetnek.

A most következő, egymás elleni rangadó a megjósolhatatlan kategória. Azért lehet bennük bízni, hazai pályán ritkán botlanak.

Az élmezőnyben találjuk még a Wolfsburgi Grizzly-ket, és a Thomas Sabo Ice Tigers csapatát, de az ő teljesítményüket erőn felülinek érezzük, főleg, hogy borzasztó szoros a középmezőny. A liga leggyengébbje a lebombázott Köln 21 meccsből 4 sikert tud felmutatni, ebből otthon egy normál és egy hosszabításos fergeteges diadal..

Eisbaren Berlin - Wolfsburg Grizzly 4-1

Iserlohn - Köln 4-2

Mannheim - Hannover foly.

Finn bajnokság

Gyakran szerepel a tippmix kínálatban nyelvtestvéreink ligája is, jelenleg a JYP csapata vezet, ők a 2009-es győztesek, és most is elismerésre méltó 19-3-3-as (győz.,dönt., vers.) mutatójuk. Az Assat és a HIFK csapata még a dobogón, a többiek sűrű, olajos, csúszós massza, aminek a legaljára süllyedve szégyenkezik a TPS (4-4-16).

NHL

Még a konferencia meccsek zajlanak, a számbuzik szerint megint a Detroit a legeredményesebb csapat. De jól tudjuk, hogy nyerik ők a Stanley kupákat...

Azért a többi team-et sem kell leírni, pl a St. Luis még veretlen otthon (8-1-0), a Washington 10-1-1-es hazai mérlege szintén fogadásra csábít. Idegenben a Colonbusnak nincs párja, 7 győzelem mellett 1 vereség, 0 hosszabbítás áll.

A pofozógépek között találjuk a New Jerrsey és NY Islanders csapatát, 13 és 12 vesztes meccsük előtt csak meghajolni tud minden tippmixelő. Vigyázat, 11 buktával áll a jobb sorsra érdemes Calgary Flames is. Komoly győzelmi sorozata van a Phoenix csapatának, 6 meccsen át alázták az ellenfeleket.

A Colorado 4-es győzelmi széria után éllre állt, de övék a legkiegyensúlyozattabb csoport, élet-halál meccsekkel. De fel is adom, mindenki szemezgessen kedve szerint:

http://www.nhl.com/ice/standings.htm#?navid=nav-stn-main

Utolsó játéknap meccsei: (szemezgetés)

New Jersey - Washington 5-0 no tessék

Minesota - Detroit 4-3

Colombus - Nashville 2-0

Calgary - NY Rangers 1-2

Aprócska kiegészítés: a tippmix oldalán mintha felcserélték volna a pályaválasztói jogokat, nem túl fair dolog..

Címkék: detroit tippmix hoki nhl salzburg colorado alba volán hockey calgary tippmixgyilkos minesota

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tippmixgyilkos.blog.hu/api/trackback/id/tr192468825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása